Referenties

Geweldig en inspirerend
Dank nog voor je geweldige presentatie voor de 45 leden van de Rotary Club Rotterdam
Wilma Franchimon - Voorzitter College van Bestuur Codarts – Rotterdam.
Dank Rob, het was een inspirerende voordracht!
Kees Schouhamer Immink - President and founder Turing Machines Inc. – Rotterdam.

Verfrissend
Netwerken is een kunst. En Rob Tol kan hier als geen ander over vertellen. Inspirerend met praktische tips voor iedereen. Zijn presentatie op het Makro netwerkplein was verfrissend. Prima om weer even goed stil te staan bij hoe netwerken en contact maken met de ander eigenlijk werkt.
Martine Waalkens partner bij m10advies – Rotterdam

Zeer te spreken
Rob Tol is een geboren netwerker. Altijd enthousiast en levendig! Dit was ook terug te zien in zijn inspirerende boekpresentatie op ons Netwerkplein. De deelnemers waren ook zeer te spreken over Rob zijn tips en tricks, dus de presentatie is zeker voor herhaling vatbaar.
Tahnee Valkenburg - Manager Netwerkplein Makro te Barendrecht

Weer even op scherp gezet
Rob heeft een leuk boek geschreven en dat spectaculair gepresenteerd in de oude kluis van boekhandel Donner in de vroegere ABN AMRO bank aan de Coolsingel. Al bladerend moet ik al glimlachen om de voorbeelden. Het netwerken gaat me aardig af, al zeg ik het zelf, maar ik herkende toch een aantal don’ts. Altijd goed om weer even op scherp te worden gezet. Ik ga er met plezier in verder lezen, nu wat dieper. Mijn eerste indruk is in ieder geval prima!
Hans Tielkemeijer - Director Darion Wealth Management te Rotterdam

Netwerken leuk en ook iets voor mij!
Rob Tol hield op 23 november 2016 tijdens de BC-dagen in Rijswijk een korte presentatie over succesvol netwerken. Met zijn vriendelijke en energieke manier van doen wist hij in no time een sfeer te scheppen waarin netwerken leuk lijkt en ook iets voor mij. De volgende dag heb ik “Het Netwerk Boek besteld”. Nu nog lezen en ermee aan de slag, in de hoop dat ik net zo’n goede netwerker word als Rob.
Nynke Feenstra - Tekst & Journalistiek te Den Haag

Vol enthousiasme
Bij Donner in de kluis genoten van je presentatie. Inventief, verbindend, inspirerend en vol enthousiasme kreeg je ons allemaal aan het netwerken. Iedereen deed mee en zo te zien en te horen was het groot succes. Dat succes wens ik je ook met je boek.
Margriet van Gelder entertainer te Rotterdam

Kort maar krachtig
Netwerken klinkt zo eenvoudig. Maar hoe begin je en hoe onderhoud je die contacten? Tijdens RETAIL010, een bijeenkomst voor ondernemersverenigingen uit winkelgebieden uit heel Rotterdam, georganiseerd op 15 maart 2016 door de Gemeente Rotterdam, heeft Rob Tol een korte interactieve workshop gegeven. Handige tips (do's en don'ts), afgewisseld met humoristische filmpjes en tot slot een korte netwerkoefening, droegen bij aan meer inzicht over het belang van netwerken en het nemen van die belangrijke eerste stap. De presentatie werd, ondanks de korte tijd die er voor was, bijzonder gewaardeerd door alle aanwezigen.
Annemiek van der Valk, Bedrijfscontactfunctionaris Noord van de Gemeente Rotterdam

Praktische Tips
Met passie en humoristische voorbeelden heeft Rob B. Tol het verhaal over netwerken prachtig verteld op onze opening 26 juni 2014. Zelfs met zijn ingekorte presentatie weet hij de ondernemers te overtuigen van het belang van netwerken. De interactie zet je aan het denken en maakt het nog interessanter. De praktische tips die hij ons gegeven heeft konden wij gelijk toepassen in de volgende netwerkmeeting!
Pouria Taghavi, Sales Director MultiCopy Capelle a/d IJssel/Rotterdam Oost.

Accountants opgelet!
Rob op 26 november 2013 zijn kunsten zien vertonen op het podium in een zaal met ruim 200 accountants van NBA. Hoewel ik zelf registeraccountant ben, weet ik dat de doorgewinterde accountant liever achter zijn bureau zijn 'échte' werk doet. Het was soms stil in de zaal, maar Rob heeft met zijn presentatie toch wel de gemoederen losgekregen. Prachtige filmpjes en handvaten om te laten zien hoe je vooral niet moet netwerken. Onder het motto ”geven en gunnen” je netwerk blijven vergroten. Accountants kom uit je kantoor vandaan, vooral in de ook voor ons uitdagende markt!!
Ben Veenhof, Accountant- en belastingadviseur

Direct aanstekelijk
"Na een reis van ruim twee uur voor de netwerkbijeenkomst van Vistra in Amsterdam werd ik direct in positieve zin verrast door de energie van Rob. Dit werkt enorm aanstekelijk, waarbij moet worden vermeld dat zijn Rotterdamse tongval en directe aanpak vertrouwd aanvoelt. Rob gunt zijn publiek een kijkje in zijn wereld en laat een voor ieder bekende situatie de revue passeren. Dit zet niet alleen aan tot humoristische momenten maar geeft ook stof tot nadenken. Iedereen kent de borrel waar je niemand kent en uiteindelijk niemand spreekt behalve de cateraar. Tijdens zijn presentatie brengt Rob pragmatisch in kaart wat netwerken inhoud en maakt hij helder wat het belang is van een netwerk. Door zijn tips zorgt Rob ervoor dat iedereen zich na afloop realiseert dat netwerken belangrijk is, maar dat de vorm van netwerken wel dicht bij jouzelf moet liggen. Als extra positieve afsluiter mocht ik mij de gelukkige winnaar prijzen van zijn eerste boek "Netwerken: Geven & Gunnen".
Justin van Vessem, Adviseur Wolfsbergen Van Haarlem

Netwerktips bijgeleerd
"Als echte verbinder en netwerker was mijn doel voor de netwerkavond van Rob bij het ROC Drachten eigenlijk niet om nieuwe netwerktips te leren. Ik wilde mooie inspirerende mensen ontmoeten en . dat is gelukt. Door de enthousiaste en inspirerende manier waarop Rob zijn presentatie gaf, heb ik er toch netwerktips bijgeleerd. Hij heeft voor mij zichtbaar gemaakt dat iedere kring binnen mijn netwerk een aanpak vraagt die bij die groep past."
Priscilla P. Dens, Mede-eigenaar Softstream, New On The Web en Voorzitter Vrouwelijke Ondernemers Noord Nederland.

Overtuigend en duidelijk
”De manier waar Rob op zijn eigen manier uitleg en inzicht geeft over het belang van netwerken en leiderschap kon gewoon niet duidelijker.
Met praktische voorbeelden en de manier hoe hij interactief presenteert, heeft er toe geleid dat een ieder een inzichtelijk, prettig en een leerzaam uur heeft beleefd.”
Kemal Kuzu, bestuurslid TDLS.

Boeiend
“Rob kan op een onderhoudende en nuchtere wijze vertellen over netwerken. Een aantal zaken stipte hij aan in zijn presentatie. Belangrijk is om, ook als je druk bent, je netwerk te blijven onderhouden. Netwerken doe je vanuit een plan: 4 keer per jaar minstens de relatie warm houden en ontwikkelen door te bellen, mailen, een artikel te sturen of om mensen aan elkaar te verbinden. Wat mij erg aansprak was 'doen wat je belooft’, want dat is (helaas) al bijzonder! Als je dan nog iets meer beloofd, dan is het al snel heel bijzonder. Blijf dichtbij jezelf; iedereen ziet dat je dat uitstraalt en niet "ik moet netwerken van mij baas". Zorg bij grote bedrijven dat je meerdere contacten hebt, het verloop is immers groot. En dit is pas een deel van zijn hele verhaal. Boeiend!”
Harry Donker Med, voorzitter landelijk overleg Hogescholen Commerciële opleidingen Nederland.

Aanstekelijk
”Netwerken doen we allemaal, waar en hoe dan ook. Rob geeft een heldere kijk op het belang daarvan. Dat belang is groter dan het eigenbelang. Geven en gunnen, bijna als een levensfilosofie! Rob weet dat op een aantrekkelijke en aanstekelijke wijze te presenteren. In je netwerk draait het naast kwantiteit met name om kwaliteit. Vrienden en relaties verdienen onderhoud en aandacht. Ook dank voor je inspirerende boek.”
Davo van Peursen, Head of MCN Publishing

Mensgericht
“Rob heeft een zeer bevlogen, open en mensgerichte houding. Als je hem ontmoet, staat er echt iemand die in JOU geïnteresseerd is en niet in het zoveelste visitekaartje op de zoveelste netwerkborrel. Ik ga met zijn adviezen aan de slag! Voor mij wordt het de kunst om structureel, op een reguliere basis, mijn netwerk te benaderen, zonder de indruk te wekken dat ik aan het verkopen ben. Het aantal contactmomenten wordt hierbij de uitdaging!”
Edwin van der Steeg, Eigenaar EE Consult

Nieuwe inzichten
“Rob geeft een nuchtere uitleg over het hoe en waarom van nuttig netwerken op het BoekEvent van ManagementBoek. Nogmaals dank voor je presentatie 22 mei in Utrecht. Ik verwachtte open deuren, maar kreeg nieuwe inzichten!”
Stan Stolk, Adviseur Nationale Vakdag Multichannel Marketing

Copyright TOL Design®