Referenties Trainingen
”Doelgericht Netwerken”

Veel opgestoken
“Ik heb gedurende twee maanden de module netwerken gevolgd onder leiding van Rob Tol. Hier heb ik veel van opgestoken met name hoe het beste is om te gaan met zakelijke relaties. Voordat ik de module begon had ik nog weinig idee van hoe ik met mijn netwerken om moet gaan op dit moment en in de toekomst. Tijdens de module is het mij duidelijk geworden hoe belangrijk een netwerk opbouwen is en als je ervoor inzet hoe makkelijk het eigenlijk ook gaat. Binnen deze module en daarna ben ik er dan ook intensiever mee aan de slag gegaan en uiteindelijk heeft het ook een afstudeerplaats opgeleverd waarmee ik op dit moment mijn Hogeschool carrière mee aan het afronden ben.”
Christian Broersma, 4e jaars student Minor Ondernemen Hogeschool Rotterdam

Voorbeelden en praktijkoefeningen
“Ik heb gedurende een periode van acht weken het vak netwerken gevolgd, gegeven door gastdocent Rob Tol. Wat me vooral is bijgebleven is dat je netwerk een enorme waarde heeft. Vaak heb je dit zelf echter niet door. De lessen van Rob hebben me geleerd dat je deze waarde zelf bepaalt. Netwerken doe je vooral belangeloos en om een ander te helpen. Dat kan iets heel kleins zijn zoals een tip of het doorsturen van een nieuwsartikel. Verder is het een pluspunt dat Rob een man van de praktijk is. Daarom wordt theorie ondersteund door talloze voorbeelden en praktijkoefeningen in de groep. Zo houdt je de aandacht erbij en blijven dingen hangen. Verder heb ik door het vak een stageplaats verworven. Een van de opdrachten tijdens de lessen was namelijk ‘maak een afspraak met je droom opdrachtgever’. Daaruit volgde een gesprek met Dachser en een aantal weken later dus ook een definitieve afstudeerplaats. Kortom was dit een interessant vak waar ook echt resultaten uit zijn voorgekomen.”
Ruben de Vries, 4e jaars student Minor Ondernemen Hogeschool Rotterdam

Essentie
"In korte tijd maak je kennis met de essentie van het netwerken. Het begint met het bepalen van welk type netwerker je bent (en daar kan je desgewenst iets aan veranderen). Daarna wordt een aantal vaardigheden bijgebracht. Het leukste onderdeel daarvan vond ik de "elevator-pitch". In korte tijd vertellen wie je bent, wat je doet en wat je drive is. In mijn ogen mag de training iets langer duren, zodat meer tijd beschikbaar is om te oefenen. Leuk dat na afloop van de training het geleerde direct in praktijk kon worden gebracht tijdens de ONC-borrel."
Bas Gelderblom, Accountmanager, vakgroep Economische Zaken Capelle a/d IJssel

Leerzaam en interessant
"Ik vond de netwerktraining zeer leerzaam en interessant. Het is veel informatie maar mede door het handige boekje als naslag blijft er voldoende hangen. Het is natuurlijk aan jezelf die zaken eruit te pikken waar je je het snelst mee verbeteren kunt! Verder kan ik niets anders zeggen dan dat ik het als prettig en vooral nuttig heb ervaren dat ik erbij was!"
Frank Epping adviseur grafische producties bij Epping Boekbinders

Waardevol
"Ik vond het een waardevolle training, waarin op een heldere en professionele manier de elementen voor het opbouwen en onderhouden van een succesvol netwerk naar voren werd gebracht. Eindelijk een training waar je de vaardigheden direct in praktijk kan toepassen. Mede door de persoonlijke aandacht, de aangename sfeer en door zijn enthousiasme wist Rob Tol deze training boeiend te houden. Kortom een aanwinst voor het bedrijfsleven."
Richard Moerdjiman, Line coördinator West European Container Lines Rotterdam.

Persoonlijk
Het is een erg leuke, leerzame en gezellige training. Wij zaten in een klein groepje waardoor ik de training in tegenstelling tot veel andere trainingen ook echt als persoonlijk heb mogen ervaren. De training doelgericht netwerken is een aanrader voor iedereen die met netwerken te maken heeft, of gaat krijgen!
Dave Mekhail, Projectmanager Allganized B.V. Communicatie Organisatie Beurzen Events en Promotie te Rotterdam

Duidelijk
Voor mij is alles wel iets duidelijker geworden en ik durf hierin nu ook iets brutaler te zijn. Ook nu ik weet dat veel mensen met hetzelfde probleem zitten. Mijn “zeepkist verhaal” is naar aanleiding van deze cursus goed verlopen.
Karin Hagenaars, Accountmanager Horeca groothandel Radder in Capelle a/d IJssel

Nuttig
“Ik vond het een leerzame training waarvan de bekende “open deuren” op zo’n manier onder aandacht worden gebracht dat je ze direct nuttig in de praktijk kunt toepassen. Verder een ongedwongen sfeer in een niet te grote groep. Bedankt voor deze nuttige training!”
Jon Rijlaarsdam, Accountmanager Fleetsales BMW-Breeman

Aanrader
“Deze training van de NetwerkAcademie is een echte aanrader! Je zit al jaren bij een bedrijf en legt dagelijks, redelijk succesvol, de nodige zakelijke contacten. Toch is het goed “de kunst van het netwerken” eens een keer van een professional te vernemen.
In een prettige sfeer. word je een spiegel voorgehouden, waarbij meerdere facetten van het netwerken worden belicht Kort samengevat blijkt Rob Tol, de term Netwerk inspirator, in de praktijk volledig waar te maken.”
Ab van der Spek, Commercieel directeur Interlloyd Survey B.V. Rotterdam

Inspirerend
“Het was inspirerend om stil te staan hoe je nu daadwerkelijk je netwerk kan opbouwen en 'moet' onderhouden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaat de theorie meer leven! Rob Tol zie je genieten als hij vertelt over zijn ervaringen! Dit enthousiasme heeft hij tijdens de training overgebracht. Ik vond het een erg leuk dat de netwerkborrel van ONC (Ondernemers Netwerk Capelle) aansluitend op deze training plaatsvond.”
Wouter Verhoef, Adviseur Retail Bedrijven Rabobank Rotterdam