Referenties Voorstellingen
Do’s & Don’ts zakelijk netwerken

Herkenning maar ook erkenning

”Tijdens de voorstelling van zijn derde boek “Do’s en Don’ts voor zakelijk netwerken” op de Euromast heb ik drie lagen ervaren: plezier, tips en walk de talk.

Plezier
De presentatie werd gegeven in een zeer ontspannen sfeer, waarbij er door de wijze waarop de praktische tips verpakt werden ook flink gelachen kon worden.

Tips
In de voorbeelden (en in het boek) die voorbij kwamen zat voor mij veel herkenning maar ook erkenning dat er in de praktijk van alle dag dingen insluipen waar ik me - eerlijk gezegd – niet meer bewust van ben. Kleine dingen voor de afzender maar soms grote ergernissen voor de ontvanger!

Walk the talk
Hier wil ik graag kwijt dat ik het pad van Rob gedurende de afgelopen decennia meerdere keren gekruist heb. Nog voor dat het woord netwerken zoals hier bedoeld bestond, heeft Rob zich gedragen zoals hij “predikt”. Heel sterk heb ik ervaren dat er nooit onderscheid is gemaakt naar de rol die ik daarbij speelde. Klant, leverancier of opdrachtgever; het was en is altijd de mens in de relatie als basis.”.

Fred Staman - Senior Account Manager Elsevier Media

Netwerken, nuttig???

”Rob Tol nodigde mij uit om op zaterdagmiddag naar zijn voorstelling “Netwerken” te komen bij boekhandel Donner. Aangezien ik altijd open sta voor nieuwe dingen en leergierig van aard ben, ben ik er naar toe gegaan. Daarbij komt dat ik het ook wel erg leuk vond om Rob eens aan het werk te zien, normaal spreken wij elkaar alleen op de sportschool. Bij het theater van Donner aangekomen zat de zaal al vol met nieuwsgierige mensen. Netwerken: voor de een is het afschuwelijk, voor de ander ‘a way of life’ zoals voor een professioneel netwerker als Rob Tol. Want netwerken is niet alleen borrelen, handjes schudden of mensen ontmoeten aan wie je wat hebt. Het is een wetenschap rond de vraag hoe je informatie kan doorgeven van de een naar de ander. Maar niet iedereen vindt dit leuk en hoe doe je dit op een effectieve manier? Rob toonde die middag via een speelse voorstelling en zeer humoristische manier hoe het ook kan. Zijn workshop is voor de wat minder bedreven netwerker een leuke ‘eye-opener’. Met name het onderdeel “Do’s & Don’ts” spreekt tot de verbeelding. Een laagdrempelige manier om te laten zien hoe elk persoonlijk netwerk toegang geeft tot kennis, contacten, informatie en gunsten. Iedereen heeft namelijk zelf tal van contacten die een groot potentieel zijn aan waardevolle connecties. Al met al een hele leuke middag en zeker een aanrader."

Judith Rutteman - Hoofd afdeling Marketing Biomet.

Praktische tips

”Tijdens zijn voorstelling van zijn Netwerkboek heb ik Rob leren kennen als een leuke, vlotte spreker die met praktische tips en humor zijn boek introduceerde. De praktische tips zijn mij altijd bij gebleven en ik gebruik ze nog steeds. Het Netwerkboek heb ik zelfs een aantal keren cadeau gedaan aan startende ondernemers."

Ben Noordermeer – Oprichter Guidance in Sales.

Combinatie theorie en praktijk

”Rob Tol is een topspreker en een bijzonder trainer op het gebied van zakelijk netwerken. Hij traint niet alleen vanuit theoretische perspectief, maar hij geeft praktische tips die direct gebruikt kunnen worden. Ik heb al zijn boeken gelezen en zijn training gevolgd. Zijn presentatie van Het Netwerk Boek in het Donner theater was een voorstelling waar de theorie op een leuke manier praktisch werd gepresenteerd. Ik heb door hem grote stappen gemaakt in mijn carrière, door te netwerken met de juiste mensen in de zakelijke wereld. Ik ben Rob enorm dankbaar hiervoor."

Dhierajkumar Baidjnath – Manager Achmea.

Leuk en leerzaam

”Rob Tol had ons uitgenodigd om zijn boekpresentatie “50 Do’s & Don ‘ts voor zakelijk Netwerken” bij te wonen. Dit vond plaats in het theater van Donner. Jeroen, mijn man en mijn moeder, hebben met veel plezier deze voorstelling bijgewoond. Wij gingen er onbevangen in, Jeroen werkt in de horeca, mijn moeder werkt niet meer en ikzelf ben werkzaam in een Ziekenhuis. Dus qua netwerken, behalve voor Jeroen, heb ik hier niet zo veel mee van doen, dacht ik. Maar … daar kwam ik toch snel van terug! En ook mijn moeder, al op leeftijd, vond het leuk en leerzaam. Alvorens Rob begon, mochten alle aanwezige mensen na incheck een tegeltje met een spreuk van de tafel kiezen. Gaandeweg deze sessie werden de spreuken kenbaar gemaakt en met begeleiding van theater duo RoPe werden deze ”over the top” uitgebeeld. Hilarisch natuurlijk! Maar ook heel herkenbaar hoe mensen eigenlijk met elkaar omgaan. De spreuken gaven voorbeelden hoe je wel of niet moet netwerken en eigenlijk zijn deze spreuken allemaal te gebruiken in het leven; sociaal zijn, soms niet teveel zeggen, soms niet te weinig! Geven en nemen oftewel: gunnen. De gunfactor blijkt in het bedrijfsleven maar ook in het dagelijks leven zeer belangrijk. Rob gaf deze sessie met zoveel bevlogenheid en enthousiasme, het duurde eigenlijk te kort. Het was zeer prettig om naar te luisteren en uitermate leerzaam. "

Familie Ballot, Horecaondernemer en zorgverlener – Rotterdam.

Copyright TOL Design®