Referenties Workshops
”Geven & Gunnen”

Echt wat aan gehad!
Ik heb echt wat gehad aan de workshop over netwerken van Rob, die hij gaf voor onze opleiding bij Saxion Hogeschool Deventer. Hij gaf als ondernemer praktische tips en tricks die wij als studenten direct kunnen inzetten.
Jules Mentink - Student Saxion en oprichter Brandox Web Agency - Deventer.

Inspirerend
Rob heeft voor ons, een groep jonge consultants in de IT, een workshop netwerken gegeven. In een avond tijd heeft hij ons weten te inspireren en het belang van netwerken benadrukt. Hij vertelt op een leuke en interactieve manier zijn verhaal en weet waar nodig de brug te slaan naar de doelgroep.
Michael Schotborgh, Business Analist Financial Services Capgemini Utrecht

Ontspannen netwerken
“Rob gaf mij, en andere startende ondernemers, een workshop over netwerken. In een korte tijd slaagde hij erin om ons mee te krijgen in het belang van netwerken. Met enkele voorbeelden waar zijn uitleg actief werd toegepast, kregen we een betere indruk van het geheel. Het werd duidelijk dat netwerken niet zo moeilijk is als het in eerste instantie lijkt en je het vooral gewoon moet doen. Ik was eerst wel wat terughoudend met netwerken, vooral omdat het nieuw voor me was. De workshop heeft me geholpen om er meer ontspannen mee om te gaan.”
Brenda Allard, winnares ZomerOndernemer 2016.

Eye opener
"Ontzettend bedankt voor je waardevolle workshop! Wat een Eye opener voor zowel voor de ZomerOndernemers als voor ons als coach. Het belang van netwerken heb je mooi aangekaart en het ondernemerschap voor ons naar een volgende level gebracht. Alleen maar complimenten van zowel ons als de deelnemers. Je netwerk boeken werden al snel geopend daarna en er wordt zeker gedeeld!"
Yasmin Wilnis, coördinator ZomerOndernemer.

Stuk laagdrempeliger
"Netwerken is een stuk laagdrempeliger geworden door de workshop die Rob gegeven heeft. Met behulp van de tips, die hij met veel humor overbracht, kan ik de volgende stap maken om mijn netwerk uit te breiden en beter in te zetten."
Sofie Schrover, Teamleider Consultancy TOPdesk.

Kennis opfrissen
“Dank voor de leuke workshop; het was goed de kennis weer eens op te frissen en de 'oefening' vond ik echt super.”
Jacqueline Kraft van Ermel, Programma manager Executive Programs Erasmus School of Accounting & Assurance Rotterdam

Leerzaam
“Hartelijk dank voor de informatieve workshop 27 maart 2015! Ik vond het erg leerzaam en ga mij hier verder in verdiepen. Tevens ben ik blij met deze mail over de netwerkbijeenkomsten aankomende maand.”
Ashley Engelen, Zakelijk Specialist at Vodafone

Vernieuwde energie
“Dank je wel voor de sessie van 27 maart 2015. Het heeft mij vernieuwde energie gegeven.”
Wincho Bacuna, Senior Zakelijk Specialist at Vodafone

Nooit bang voor onbekende
“Als ZZP-er heb ik het heel goed naar mijn zin. Heb een workshop van je bijgewoond in de Hoeksche Waard en het heeft mij gesterkt dat je nooit bang moet zijn voor het onbekende. Dank voor dat.”
Jenny Boesenkool, Register-arbeidsdeskundige

Offline & Online netwerken
“Zo’n 25 JongOrdinezen verzamelden zich 6 december 2012 in Nieuwegein. Rob Tol nam ons mee in de wereld van zakelijk netwerken door praktische tips en ideeën aan te reiken. Bijvoorbeeld dat je je eigen merk bent en dat organisaties met een persoon zaken willen doen, zeker in consultancy. Rob benadrukte daarnaast het belang van zowel online als offline netwerken: hij gelooft in de combinatie. Maar het belangrijkste is dat je plezier in netwerken hebt.”
Kim Sterenborg, bestuurslid JongOrdina, Consultant Nieuwe Media Ordina

Inspirerend
”In deze workshop laat Rob je zien dat netwerken kan bijdragen aan zakelijke én privé doelen. Iedereen kan netwerken, altijd en overal. Rob geeft daarvoor veel tips. Ik vond het erg leuk om te zien dat de deelnemers van de VolkerWessels Academy de lessen van deze workshop zo snel in de praktijk brachten. Ik heb inmiddels diverse waardevolle contacten gelegd met mensen uit andere werkmaatschappijen van VolkerWessels. Rob, bedankt voor deze inspirerende workshop!”.
Pascal Revenich, regioplanner VolkerRail Alkmaar

Waardevol
”Doelgericht Netwerken', stond er op de uitnodiging. "Dat is iets voor mij!" dacht ik. Want als redelijk bedreven netwerker mis ik soms toch net even dat ene doel, namelijk het genereren van voldoende opdrachten op termijn. Rob wist hier op gedreven en inspirerende wijze richting aan te geven door middel van tips en praktijkvoorbeelden. De workshop bij onze Rabobank ledenraad Gouwestreek was in mijn optiek waardevol voor zowel de beginnende- als de gevorderde netwerkers onder ons.”.
Menno Kolster, eigenaar E-mediadesign Gouda

Volgens het patroon
”Mijn netwerkactiviteiten hebben mij een nieuwe klant; de gemeente Rotterdam bezorgd. Precies volgens het patroon dat je ons leerde bij de Rabo Workshop. Goede dingen doen voor contacten zonder er direct iets voor terug te verwachten zodat mensen je herinneren als er eens een vraag van hen past bij jou expertise. Zaak kwam bij me via een consultancy club waar ik al vier jaar contact mee heb en eens als spreker voor heb opgetreden op een event van hen. Zij kregen opdracht voor audit van IT project en hebben mij erbij gevraagd voor audit juridisch aspecten”.
Merijn Seelt, Advocaat Seelt IT & Commercial Contracting B.V.

Copyright TOL Design®