Presentaties
Masterclasses
Workshops
Trainingen

Referenties Presentaties Netwerken.

Geweldig
“Dank Rob, het was een inspirerende voordracht!” Kees SchouhamerImmink-President and founderTuring Machines Inc. te Rotterdam.
“Dank nog voor je geweldige presentatie voor de 45 leden van de Rotary Club Rotterdam.” Wilma Franchimon-Voorzitter College van Bestuur Codarts–Rotterdam.

Verfrissend
“Netwerken is een kunst. En Rob Tol kan hier als geen ander over vertellen. Inspirerend met praktische tips voor iedereen. Zijn presentatie op het Makro netwerkplein was verfrissend. Prima om weer even goed stil te staan bij hoe netwerken en contact maken met de ander eigenlijk werkt.”
Martine Waalkens partner bij m10advies te Rotterdam

Zeer te spreken
“Rob Tol is een geboren netwerker. Altijd enthousiast en levendig! Dit was ook terug te zien in zijn inspirerende boekpresentatie op ons Netwerkplein. De deelnemers waren ook zeer te spreken over Rob zijn tips en tricks, dus de presentatie is zeker voorherhaling vatbaar.”
Tahnee Valkenburg -Manager Netwerkplein Makro te Barendrecht.

Weer even op scherp gezet
“Rob heeft een leuk boek geschreven en dat spectaculair gepresenteerd in de oude kluis van boekhandel Donner in de vroegere ABN AMRO bank aan de Coolsingel. Al bladerend moet ik al glimlachen om de voorbeelden. Het netwerken gaat me aardig af, al zeg ikhet zelf, maar ik herkende toch een aantal don’ts. Altijd goed om weer even op scherp te worden gezet. Ik ga er met plezier in verder lezen, nu wat dieper. Mijn eerste indrukisin ieder geval prima!”
Hans Tielkemeijer -Director DarionWealthManagement te Rotterdam.

Netwerken leuk en ook iets voor mij!
“Rob Tol hield op 23 november 2016 tijdens de BC-dagen in Rijswijk een korte presentatie over succesvol netwerken. Met zijn vriendelijke en energieke manier van doen wist hij in no time een sfeer te scheppen waarin netwerken leuk lijkt en ook iets voor mij. De volgende dag heb ik “Het Netwerk Boek besteld”. Nu nog lezen en ermee aan de slag, in de hoop dat ik net zo’n goede netwerker word als Rob.”
Nynke Feenstra -Tekst & Journalistiek te Den Haag.

Vol enthousiasme
“Bij Donner in de kluis genoten van je presentatie. Inventief, verbindend, inspirerend en vol enthousiasme kreeg je ons allemaalaan het netwerken. Iedereen deed mee en zo te zien en te horen was het groot succes. Dat succes wens ik je ook met je boek.”
Margriet van Gelder entertainer te Rotterdam.

Kort maar krachtig
“Netwerken klinkt zo eenvoudig. Maar hoe begin je en hoe onderhoud je die contacten? Tijdens RETAIL010, een bijeenkomst voor ondernemersverenigingen uit winkelgebieden uit heel Rotterdam, georganiseerd op 15 maart 2016 door de Gemeente Rotterdam, heeft RobTol een korte interactieve workshop gegeven. Handige tips (do’s en don’ts), afgewisseld met humoristische filmpjes en tot slot een korte netwerkoefening, droegen bij aan meer inzicht over het belangvan netwerken en het nemen van die belangrijke eerste stap. De presentatie werd, ondanks de korte tijd die er voor was, bijzonder gewaardeerd door alle aanwezigen.”
Annemiek van der Valk, Bedrijfscontactfunctionaris Noord van de Gemeente Rotterdam.

Praktische Tips
“Met passie en humoristische voorbeelden heeft Rob B. Tol het verhaal over netwerken prachtig verteld op onze opening 26 juni2014. Zelfs met zijn ingekorte presentatie weet hij de ondernemers te overtuigen van het belang van netwerken. De interactie zet je aan het denken en maakt het
nog interessanter. De praktische tips die hij ons gegeven heeft konden wij gelijk toepassen in de volgende netwerkmeeting!”
Pouria Taghavi, Director MultiCopy te Capelle a/d IJssel/Rotterdam Oost.

Accountants opgelet!
“Rob op 26 november 2013 zijn kunsten zien vertonen op het podium in een zaal met ruim 200 accountants van NBA. Hoewel ik zelf registeraccountant ben, weet ik dat de doorgewinterde accountant liever achter zijn bureau zijn ‘échte’ werk doet. Het was soms stil in de zaal, maar Rob heeft met zijn presentatie toch wel de gemoederen losgekregen. Prachtige filmpjes en handvaten om te laten zien hoe je vooral niet moet netwerken. Onder het motto ”geven en gunnen” je netwerk blijven vergroten. Accountants kom uit je kantoor vandaan, vooral in de ook voor ons uitdagende markt!”
Ben Veenhof, Accountant-en belastingadviseur te Ridderkerk.

Direct aanstekelijk
“Na een reis van ruim twee uur voor de netwerkbijeenkomst van Vistrain Amsterdam werd ik direct in positieve zin verrast door de energie van Rob. Dit werkt enorm aanstekelijk, waarbij moet wordenvermeld dat zijn Rotterdamse tongval en directe aanpak vertrouwd aanvoelt. Rob gunt zijn publiek een kijkje in zijn wereld en laat een voor ieder bekende situatie de revue passeren. Dit zet niet alleen aan tot humoristische momenten maar geeft ook stof tot nadenken. Iedereen kent de borrel waar je niemand kent en uiteindelijk niemand spreekt behalve de cateraar. Tijdens zijn presentatie brengt Rob pragmatisch in kaart wat netwerken inhoud en maakt hij helder wat het belang is van een netwerk. Door zijn tips zorgt Rob ervoor dat iedereen zich na afloop realiseert dat netwerken belangrijk is, maar dat de vorm vannetwerken wel dicht bij jouzelf moet liggen. Als extra positieve afsluiter mocht ik mij de gelukkige winnaar prijzen van zijn eerste boek “Netwerken: Geven & Gunnen.”
Justin van Vessem, Adviseur WolfsbergenVan Haarlem te Capelle a/d Ijssel.

Netwerktips bijgeleerd
“Als echte verbinder en netwerker was mijn doel voor de netwerkavond van Rob bij het ROC Drachten eigenlijk niet om nieuwe netwerktips te leren. Ik wilde mooie inspirerende mensen ontmoeten en . dat is gelukt. Door de enthousiaste en inspirerende manierwaarop Rob zijn presentatie gaf, heb ik er toch netwerktips bijgeleerd. Hij heeft voor mij zichtbaar gemaakt dat iedere kring binnen mijn netwerk een aanpakvraagt die bij die groep past.“
Priscilla P. Dens, Mede-eigenaar Softstream, New On The Web en Voorzitter Vrouwelijke Ondernemers Noord Nederland te Nijehaske.

Overtuigend en duidelijk
”De manier waar Rob op zijn eigen manier uitleg en inzicht geeft over het belang van netwerken en leiderschap kon gewoon nietduidelijker. Met praktische voorbeelden en de manier hoe hij interactief presenteert, heeft er toe geleid dat een ieder een inzichtelijk, prettig en een leerzaam uur heeft beleefd.”
KemalKuzu, bestuurslid TDLS te Rotterdam.

Boeiend
“Rob kan op een onderhoudende en nuchtere wijze vertellen over netwerken. Een aantal zaken stipte hij aan in zijn presentatie. Belangrijk is om, ook als je druk bent, je netwerk te blijven onderhouden. Netwerken doe je vanuit een plan: 4 keer per jaar minstens de relatie warm houden en ontwikkelen door te bellen, mailen, een artikel te sturen of om mensen aan elkaar te verbinden. Wat mij erg aansprak was ‘doen wat je belooft’, want dat is (helaas) al bijzonder! Als je dan nog iets meer beloofd, dan is het al snel heel bijzonder. Blijfdichtbij jezelf; iedereen ziet dat je dat uitstraalt en niet “ik moet netwerken van mij baas”. Zorg bij grote bedrijven dat je meerdere contacten hebt, het verloop is immers groot. En dit is pas een deel van zijn hele verhaal. Boeiend!”
Harry Donker Med, voorzitter landelijk overleg Hogescholen Commerciële opleidingen Nederland te Apeldoorn.

Aanstekelijk
”Netwerken doen we allemaal, waar en hoe dan ook. Rob geeft een heldere kijk op het belang daarvan. Dat belang is groter dan heteigenbelang. Geven en gunnen, bijna als een levensfilosofie! Rob weet dat op een aantrekkelijke en aanstekelijke wijze te presenteren. In je netwerk draait
het naast kwantiteit met name om kwaliteit. Vrienden en relaties verdienen onderhoud en aandacht. Ook dank voor je inspirerende boek.”
Davovan Peursen, Head of MCN Publishing te Den Haag.

Mensgericht
“Rob heeft een zeer bevlogen, open en mensgerichte houding. Als je hem ontmoet, staat er echt iemand die in JOU geïnteresseerd is en niet in het zoveelste visitekaartje op de zoveelste netwerkborrel. Ik ga met zijn adviezen aan de slag! Voor mij wordt het de kunst om structureel, op een reguliere basis, mijn netwerk te benaderen, zonder de indruk te wekken dat ik aan het verkopen ben. Het aantal contactmomenten wordt hierbij de uitdaging!”
Edwin van der Steeg, Eigenaar EE Consult te Amersfoort.

Nieuwe inzichten
“Rob geeft een nuchtere uitleg over het hoe en waarom van nuttig netwerken op het BoekEventvan ManagementBoek. Nogmaals dank voor je presentatie 22 mei in Utrecht. Ik verwachtte open deuren, maar kreeg nieuwe inzichten!”
Stan Stolk, Adviseur Nationale VakdagMultichannelMarketing te Wormerveer.

Terug
Presentaties
Masterclasses
Workshops
Trainingen

Referenties Masterclasses Netwerken.

Waardevolle connceties
Rob’smasterclass is voor de wat minder bedreven netwerker een leuke ‘eye-opener’. Met name het onderdeel “Do’s & Don’ts” spreekt tot de verbeelding. Een laagdrempelige manier om te laten zien hoe elk persoonlijk netwerk toegang geeft tot kennis, contacten, informatie en gunsten. Iedereen heeft namelijk zelf tal van contacten die een groot potentieel zijn aan waardevolle connecties. Al met al een hele leuke middag en zeker een aanrader.“
Judith Rutteman -Strategic accountmanager ZimmerBiomette Dordrecht.

Praktische tips
”Tijdens zijn voorstelling van zijn Netwerkboek heb ik Rob leren kennen als een leuke, vlotte spreker die met praktische tipsenhumor zijn boek introduceerde. De praktische tips zijn mij altijd bij gebleven en ik gebruik ze nog steeds. Het Netwerkboek heb ik zelfs een aantal keren cadeau gedaan aan startende ondernemers.“
Ben Noordermeer –Oprichter Guidancein Sales te Delfgauw.

Walk the talk
De masterclass werd gegeven in een zeer ontspannen sfeer, waarbij er door de wijze waarop de praktische tips verpakt werden ook flink gelachen kon worden. Hier wil ik graag kwijt dat ik het pad van Rob gedurende de afgelopen decennia meerdere keren gekruist heb. Nog voor dat het woord netwerken zoals hier bedoeld bestond, heeft Rob zich gedragen zoals hij “predikt”. Heel sterk heb ik ervaren dat er nooit onderscheid is gemaakt naar de rol die ik daarbij speelde. Klant, leverancier of opdrachtgever; het was en is altijd demens in de relatie als basis.”
Fred Staman-Senior Account Manager Elsevier Media te Amsterdam.

Netwerken helpt
”Op 14 oktober 2013 heeft Rob Tol op de Hogeschool Rotterdam een gastcollege over Netwerken gegeven. Hij heeft mij als student SmallBusiness & Retail Management erg geïnspireerd met deze les. Netwerken is het leggen en onderhouden van contacten die mij verder kunnen helpen in mijn werk en carrière.”
Sabine van der Burg, Commercieel medewerker Taat& de Regt te Den Haag.

Inspirerend en Nuttig
“Rob heeft op een eigen en zeer inspirerende wijze zijn Masterclass Netwerken gegeven bij de Lions, waarbij hij op een gestructureerde wijze de “do’s & don’ts” van het netwerken heeft belicht en een praktische inhoud heeft gegeven aan het “Geven en Gunnen”. Ook ik weet nu hoe ik op een nette wijze moet omgaan met de zgn. “Klevers”.
Hans Schepman, Directeur Schepman Consultancy BV te Enschede.

Boeiend
“Rob heeft als dagvoorzitter van onze Masterclass Netwerken 1.5 in Beilen op een inspirerende wijze de plenaire inleiding en een workshop verzorgd. Het was een boeiende middag die mede dankzij de bijdrage van Rob als een groot succes gezien wordt.”
Jarno Doornewaard, Voorzitter Jonge Ambtenaren Noord Nederland te Beilen.

Uitstekende tips
“Rob heeft een Masterclass Netwerken gegeven tijdens een ontbijtsessie van het ONC Capelle. Met zijn duidelijke vraagstelling “Wat voor netwerker ben jij?” heeft hij uitstekende tips gegeven die ik binnen de Imtech organisatie kan toepassen. Rob, nogmaals bedankt!”
Jeroen Dekker Sr. Consultant/ Microbioloog Imtech te Rotterdam.

Overdracht in de praktijk
“Rob is een enthousiaste presentator die in de praktijk ook toepast, wat hij in zijn Masterclass Netwerken overdraagt. Een echtenetwerker maar ook doorbijter. Prettig mens in de omgang, zowel zakelijk als privé.”
Martijn de Vries Account Manager Cloud Diensten Avantagete Capelle a/d IJssel.

Duidelijk en informatief
“Rob bedankt voor de geweldige Masterclass Netwerken! Duidelijk, informatief en ook echt heel energiek wat ik zelf erg prettig vind om naar te luisteren; gezien dit niet mijn beste eigenschap is.”
Janneke Kruithof Commercieel Manager Business Centre Nederland te Rotterdam.

Terug
Presentaties
Masterclasses
Workshops
Trainingen

Referenties Workshops Netwerken.

Interactief en Inspirerend
“Rob heeft voor ons, een groep jonge consultants in de IT, een workshop netwerken gegeven. In een avond tijd heeft hij ons weten te inspireren en het belang van netwerken benadrukt. Hij vertelt op een leuke en interactieve manier zijn verhaal en weet waar nodig de brug te slaan naar de doelgroep.”
Michael Schotborgh, Business Analist Financial Services Capgemini te Utrecht.

Positieve feedback
“Graag wil ik je nog bedanken voor jouw bijdrage aan onze Studiedag vorige maand. We hebben zoveel positieve feedback ontvangen, echt heel gaaf! “
Nynke Brouwer Manager Marketingcommuinicatie Loyens & Loeff te Amsterdam.

Echt wat aan gehad!
“Ik heb echt wat gehad aan de workshop over netwerken van Rob, die hij gaf voor onze opleiding bij Saxion Hogeschool Deventer. Hij gaf als ondernemer praktische tips en tricks die wij als studenten direct kunnen inzetten.”
Jules Mentink -Student Saxion en oprichter BrandoxWeb Agency te Deventer.

Ontspannen netwerken
“Rob gaf mij, en andere startende ondernemers, een workshop over netwerken. In een korte tijd slaagde hij erin om ons mee te krijgen in het belang van netwerken. Met enkele voorbeelden waar zijn uitleg actief werd toegepast, kregen we een betere indruk vanhet geheel. Het werd duidelijk dat netwerken niet zo moeilijk is als het in eerste instantie lijkt en je het vooral gewoon moet doen. Ik was eerst wel wat terughoudend met netwerken, vooral omdat het nieuw voor me was. De workshop heeft me geholpen om er meer ontspannen mee om te gaan.”
Brenda Allard, winnares ZomerOndernemer2016 te Rotterdam.

Eye opener
“Ontzettend bedankt voor je waardevolle workshop! Wat een Eye opener voor zowel voor de Zomer Ondernemers als voor ons als coach. Het belang van netwerken heb je mooi aangekaart en het ondernemerschap voor ons naar een volgende level gebracht. Alleen maar complimenten van zowel ons als de deelnemers. Je netwerk boeken werden al snel geopend daarna en er wordt zeker gedeeld!“
Yasmin Wilnis, coördinator Zomer Ondernemer te Rotterdam.

Stuk laagdrempeliger
“Netwerken is een stuk laagdrempeliger geworden door de workshop die Rob gegeven heeft. Met behulp van de tips, die hij met veel humor overbracht, kan ik de volgende stap maken om mijn netwerk uit te breiden en beter in te zetten.”
Sofie Schrover, Teamleider Consultancy TOPdesk te Delft.

Kennis opfrissen
“Dank voor de leuke workshop; het was goed de kennis weer eens op te frissen en de ‘oefening’ vond ik echt super.”
Jacqueline Kraft van Ermel, Programma manager Executive Programs Erasmus School of Accounting & Assurance te Rotterdam.

Leerzaam
“Hartelijk dank voor de informatieve workshop 27 maart 2015! Ik vond het erg leerzaam en ga mij hier verder in verdiepen. Tevensben ik blij met deze mail over de netwerkbijeenkomsten aankomende maand.”
Ashley Engelen, Zakelijk Specialist at Vodafone te Rotterdam.

Vernieuwde energie
“Dank je wel voor de sessie van 27 maart 2015. Het heeft mij vernieuwde energie gegeven.”
Wincho Bacuna, Senior Zakelijk Specialist at Vodafone te Rotterdam.

Nooit bang voor onbekende
“Als ZZP-er heb ik het heel goed naar mijn zin. Heb een workshop van je bijgewoond in de Hoeksche Waard en het heeft mij gesterkt dat je nooit bang moet zijn voor het onbekende. Dank voor dat.”
Jenny Boesenkool, Register-arbeidsdeskundige te ‘s-Gravendeel.

Offline & Online netwerken
“Zo’n 25 Jong Ordinezen verzamelden zich 6 december 2012 in Nieuwegein. Rob Tol nam ons mee in de wereld van zakelijk netwerken door praktische tips en ideeën aan te reiken. Bijvoorbeeld dat je je eigen merk bent en dat organisaties met een persoon zaken willen doen, zeker in consultancy. Rob benadrukte daarnaast het belang van zowel online als offline netwerken: hij gelooft in de combinatie. Maar het belangrijkste is dat je plezier in netwerken hebt.”
Kim Sterenborg, bestuurslid JongOrdina, Consultant Nieuwe Media Ordina te Utrecht.

Inspirerend
”In deze workshop laat Rob je zien dat netwerken kan bijdragen aan zakelijke én privé doelen. Iedereen kan netwerken, altijd en overal. Rob geeft daarvoor veel tips. Ik vond het erg leuk om te zien dat de deelnemers van de VolkerWessels Academy de lessen van deze workshop zo snel in de praktijk brachten. Ik heb inmiddels diverse waardevolle contacten gelegd met mensen uit andere werkmaatschappijen van VolkerWessels. Rob, bedankt voor deze inspirerende workshop!”
Pascal Revenich, regioplanner VolkerRailte Alkmaar.

Waardevol
”Doelgericht Netwerken’, stond er op de uitnodiging. “Dat is iets voor mij!” dacht ik. Want als redelijk bedreven netwerker mis ik soms toch net even dat ene doel, namelijk het genereren van voldoende opdrachten op termijn. Rob wist hier op gedreven en inspirerende wijze richting aan te geven door middel van tips en praktijkvoorbeelden. De workshop bij onze Rabobank ledenraad Gouwestreek was in mijn optiek waardevol voor zowel de beginnende-als de gevorderde netwerkers onder ons”.
Menno Kolster, eigenaar E-mediadesign te Gouda.

Volgens het patroon
”Mijn netwerkactiviteiten hebben mij een nieuwe klant; de gemeente Rotterdam bezorgd. Precies volgens het patroon dat je ons leerde bij de Rabo Workshop. Goede dingen doen voor contacten zonder er direct iets voor terug te verwachten zodat mensen je herinneren als er eens een vraag van hen past bij jou expertise. Zaak kwam bij me via een consultancy club waar ik al vier jaar contact mee heb en eens als spreker voor heb opgetreden op een event van hen. Zij kregen opdracht voor audit van IT project en hebben mij erbij gevraagd voor audit juridisch aspecten”.
Merijn Seelt, Advocaat SeeltIT & Commercial ContractingB.V. te Rotterdam

Terug
Presentaties
Masterclasses
Workshops
Trainingen

Referenties Trainingen Netwerken.

Combinatie theorie en praktijk
”Rob Tol is een topspreker en een bijzonder trainer op het gebied van zakelijk netwerken. Hij traint niet alleen vanuit theoretische perspectief, maar hij geeft praktische tips die direct gebruikt kunnen worden. Ik heb al zijn boeken gelezen en zijn training gevolgd. Zijn presentatie van Het Netwerk Boek in het Donner theater was een voorstelling waar de theorie op een leuke manier praktisch werd gepresenteerd. Ik heb door hem grote stappen gemaakt in mijn carrière, door te netwerken met de juiste mensen in de zakelijke wereld. Ik ben Rob enorm dankbaar hiervoor.“
Dhierajkumar Baidjnath–Manager Achmea te Zeist.

Veel opgestoken
“Ik heb gedurende twee maanden de module netwerken gevolgd onder leiding van Rob Tol. Hier heb ik veel van opgestoken met name hoe het beste is om te gaan met zakelijke relaties. Voordat ik de module begon had ik nog weinig idee van hoe ik met mijn netwerken om moet gaan op dit moment en in de toekomst. Tijdens de module is het mij duidelijk geworden hoe belangrijk een netwerk opbouwen is en als je ervoor inzet hoe makkelijk het eigenlijk ook gaat. Binnen deze module en daarna ben ik er dan ook intensiever mee aan de slag gegaan en uiteindelijk heeft het ook een afstudeerplaats opgeleverd waarmee ik op dit momentmijn Hogeschool carrière mee aan het afronden ben.”
Christian Broersma, 4e jaarsstudent Minor Ondernemen Hogeschool Rotterdam.

Voorbeelden en praktijkoefeningen
“Ik heb gedurende een periode van acht weken het vak netwerken gevolgd, gegeven door gastdocent Rob Tol. Wat me vooral is bijgebleven is dat je netwerk een enorme waarde heeft. Vaak heb je dit zelf echter niet door. De lessen van Rob hebben me geleerd dat je deze waarde zelf bepaalt. Netwerken doe je vooral belangeloos en om een ander te helpen. Dat kan iets heel kleinszijn zoals een tip of het doorsturen van een nieuwsartikel. Verder is het een pluspunt dat Rob een man van de praktijk is. Daarom wordt theorie ondersteund door talloze voorbeelden en praktijkoefeningen in de groep. Zo houdt je de aandacht erbij enblijven dingen hangen. Verder heb ik door het vak een stageplaats verworven. Een van de opdrachten tijdens de lessen was namelijk ‘maak een afspraak met je droom opdrachtgever’. Daaruit volgde een gesprek met Dachseren een aantal weken later dus ook een definitieve afstudeerplaats. Kortom was dit een interessant vak waar ook echt resultaten uit zijn voorgekomen.”
Ruben de Vries, 4e jaarsstudent Minor Ondernemen Hogeschool Rotterdam.

Essentie
“In korte tijd maak je kennis met de essentie van het netwerken. Het begint met het bepalen van welk type netwerker je bent (endaar kan je desgewenst iets aan veranderen). Daarna wordt een aantal vaardigheden bijgebracht. Het leukste onderdeel daarvan vond ik de “elevator-pitch”. In korte tijd vertellen wie je bent, wat je doet en wat je drive is. In mijn ogen mag de training iets langer duren, zodat meer tijd beschikbaar is om te oefenen. Leuk dat na afloop van de training het geleerde direct in praktijk kon worden gebracht tijdens de ONC-borrel.”
Bas Gelderblom, Accountmanager, vakgroep Economische Zaken Gemeente Capelle a/d IJssel.

Leerzaam en interessant
“Ik vond de netwerktraining zeer leerzaam en interessant. Het is veel informatie maar mede door het handige boekje als naslag blijft er voldoende hangen. Het is natuurlijk aan jezelf die zaken eruit te pikken waar je je het snelst mee verbeteren kunt! Verder kan ik niets anders zeggen dan dat ik het als prettig en vooral nuttig heb ervaren dat ik erbij was!“
Frank Eppingadviseur grafische producties bij EppingBoekbinders te Zoetermeer.

Waardevol
“Ik vond het een waardevolle training, waarin op een heldere en professionele manier de elementen voor het opbouwen en onderhouden van een succesvol netwerk naar voren werd gebracht. Eindelijk een training waar je de vaardigheden direct in praktijk kan toepassen. Mede door de persoonlijke aandacht, de aangename sfeer en door zijn enthousiasme wist Rob Tol deze training boeiend te houden. Kortom een aanwinst voor het bedrijfsleven.”
Richard Moerdjiman, Line coördinator West European Container Lines te Rotterdam.

Persoonlijk
“Het is een erg leuke, leerzame en gezellige training. Wij zaten in een klein groepje waardoor ik de training in tegenstelling tot veel andere trainingen ook echt als persoonlijk heb mogen ervaren. De training doelgericht netwerken is een aanrader voor iedereen die met netwerken te maken heeft, of gaat krijgen!”
Dave Mekhail, Projectmanager Allganized B.V. Communicatie Organisatie Beurzen Events en Promotie te Rotterdam.

Duidelijk
“Voor mij is alles wel iets duidelijker geworden en ik durf hierin nu ook iets brutaler te zijn. Ook nu ik weet dat veel mensen methetzelfde probleem zitten. Mijn “zeepkist verhaal” is naar aanleiding van deze cursus goed verlopen.”
Karin Hagenaars, Accountmanager Horeca groothandel Radder te Capelle a/d Ijssel.

Nuttig
“Ik vond het een leerzame training waarvan de bekende “open deuren” op zo’n manier onder aandacht worden gebracht dat je ze direct nuttig in de praktijk kunt toepassen. Verder een ongedwongen sfeer in een niet te grote groep. Bedankt voor deze nuttige training!”
Jon Rijlaarsdam, Accountmanager Fleetsales BMW-Breemante Rotterdam.

Aanrader
“Deze training van de NetwerkAcademieis een echte aanrader! Je zit al jaren bij een bedrijf en legt dagelijks, redelijk succesvol, de nodige zakelijke contacten. Toch is het goed “de kunst van het netwerken” eens een keer van een professional te vernemen. In een prettige sfeer. word je een spiegel voorgehouden, waarbij meerdere facetten van het netwerken worden belicht Kort samengevatblijkt Rob Tol, de term Netwerk inspirator, in de praktijk volledig waar te maken.”
Ab van der Spek, Commercieel directeur InterlloydSurvey B.V. te Rotterdam.

Inspirerend
“Het was inspirerend om stil te staan hoe je nu daadwerkelijk je netwerk kan opbouwen en ‘moet’ onderhouden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaat de theorie meer leven! Rob Tol zie je genieten als hij vertelt over zijn ervaringen! Dit enthousiasme heeft hij tijdens de training overgebracht. Ik vond het een erg leuk dat de netwerkborrel van ONC (Ondernemers Netwerk Capelle) aansluitend op deze training plaatsvond.”
Wouter Verhoef, Adviseur Retail Bedrijven Rabobank te Rotterdam.

Terug